icon-arrow-right
Home Oude Luxor Theater

Oude Luxor Theater

Rotterdam

IBB Kondor heeft het oude Luxor Theater in Rotterdam gerenoveerd. Het langwerpige, rechthoekige gebouw van vijf bouwlagen (inclusief kelder en zolder) is in ere hersteld. De markante gevel van het oorspronkelijke filmtheater uit 1917 is deel weggewerkt. Daarnaast is de ‘lichttoren’ verdwenen. In de nieuwe gevel komen de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw weer terug. Daarin zijn details van het vroegere filmtheater te herkennen.

De totale opdracht voor IBB Kondor bestond uit het renoveren van de voorgevel, een inpandige verbouwing en het aanbrengen van extra bouwlagen aan de zijkant van het gebouw.

Functies

De kelder bevat nu een aantal utilitaire functies zoals een garderobe en sanitaire voorzieningen. De begane grond heeft met de foyer en het theatercafé nog meer een publieksfunctie gekregen. Op de eerste en tweede verdieping is de foyerruimte voor het publiek uitgebreid. Dankzij de nieuwe bouwlagen aan de zijkant van het gebouw is er extra ruimte voor publiek, artiesten en horeca. De theaterzaal is geheel intact gebleven.

 

 

Feiten

 • Opdrachtgever
  Gemeente Rotterdam
 • Architect
  Aude de Broissia
 • Constructeur
  Zonneveld Ingenieurs
 • Uitvoering
  IBB Kondor
 • Status
  Opgeleverd, november 2014
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw
  Gerealiseerd

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Voortgang Oude Luxor Theater

De renovatie van Oude Luxor Theater te Rotterdam is in volle gang en nadert de opleverdatum. Hieronder een video van de...

+