icon-arrow-right
Home Singer Theater

Singer Theater

Laren

IBB Kondor heeft de nieuwbouw van het Singer Theater in Laren gerealiseerd. Het nieuwe Singer Laren heeft het oude theater uit de jaren ’50, dat niet meer aan de moderne technische eisen kon voldoen, vervangen. Daarnaast is ook de oude villa, die het museum en theater met elkaar verbindt gerenoveerd.

De bouw van het nieuwe Singer Laren startte in oktober 2015 en na een realisatieperiode van 21 maanden was de duurzame theaterzaal klaar voor oplevering. De nieuwbouw, naar ontwerp van architectenbureau KRFT, heeft heel Singer Laren een nieuwe uitstraling gegeven. Zo heeft Singer Laren nu één gelijkvloerse, gezamenlijke, transparante entree. Deze is bedoeld voor zowel museum, theater en beeldentuin als horeca.

De ontwerpen van het voorplein, de daktuin en de beeldentuin die momenteel worden aangelegd, komen van de hand van de bekende tuinarchitect  Piet Oudolf. In deze ontwerpen staat duurzaamheid centraal. Het vernieuwde Singer Laren is 6 september 2017 officieel geopend met een feestelijk theaterprogramma.

 

Feiten

 • Opdrachtgever
  St. Singer Memorial Foundation
 • Architect
  KRFT
 • Uitvoering
  IBB Kondor
 • Status
  Opgeleverd, juni 2017
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw
  Gerealiseerd

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Singer Theater Laren klaar voor de toekomst

IBB Kondor heeft afgelopen week de nieuwbouw van het Singer Theater te Laren opgeleverd.  De bouw van het theater startte...

De bouw van het nieuwe Singer Laren vastgelegd in een serie aquarellen

Op dinsdag 23 mei is de expositie ‘Bouw in Beeld’ in de Van den Brink Galerij van het Singer Museum geopend. De...

+