Home SHARE

SHARE

Park 20|20 Hoofddorp

Op Park 20|20 te Hoofddorp realiseert IBB Kondor SHARE. Het gebouw biedt plaats aan kantoorruimte, een bijeenkomstruimte en een tweelaagse parkeerkelder. SHARE wordt een multi-tenant gebouw dat vol zit met slimme concepten die de toekomstige gebruikers van de kantoorunits kunnen delen.

De projectwebsite is benaderbaar via: https://sharebuilding.nl/

 

De materiaalkeuze in het gebouw is een combinatie van hightech met duurzame en Cradle to Cradle-materialen. Ook wordt er gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen; zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen in het atriumdak geïntegreerd en maakt SHARE gebruik van een centrale warmte-koudeopslag. De realisatie van SHARE is in november 2018 van start gegaan.

Duurzame certificering

Bij de realisatie van SHARE wordt er voldaan aan de eisen die worden gesteld aan een BREEAM- en WELL certificering. Bij BREEAM wordt in negen categorieën de duurzaamheid van een gebouw getoetst. Door de brede scope heeft BREEAM-NL zijn invloed op alle fases van een bouw en zullen alle betrokken partijen, van opdrachtgever tot onderaannemer en eindgebruiker, hun input moeten leveren om de beoogde score te halen. SHARE heeft een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat verworven.

 

The International WELL Building Institute (IWBI) is een wereldwijd instituut dat zich richt op de transformatie van gebouwen naar een gezonde werkomgeving. De WELL Building Standard richt zich specifiek op de gezondheid en het welzijn van gebruikers. De Well Silver- certificering wordt toegepast op SHARE.

Bewuste Bouwer

Als VolkerWessels onderneming dragen ook bij de realisatie van SHARE de normen en waarden conform het Bewuste Bouwers keurmerk uit. Maandelijks informeren onze uitvoerders het naastgelegen Novotel en het management van Park 20|20 over de geplande werkzaamheden en de mogelijke overlast. Mochten we ondanks onze inspanning toch iets over het hoofd zien dan horen wij dit graag via 071-3050500 of info@ibbkondor.nl.

Tijdens de aanstaande bouwvakantie, van 20 juli t/m 18 augustus, kunnen klachten of calamiteiten uitsluitend telefonisch gemeld worden via 071-3050500. U wordt dan doorverwezen naar de servicedienst van PCH/VolkerWessels.

 
Rest het ons om u en uw dierbare een fijne vakantieperiode te wensen.

Stand van zaken medio juli 2019

Het afgelopen jaar hebben we met veel energie en enthousiasme aan de 2-laagse parkeerkelder gewerkt. Na de storten van de druklagen op de -1 en begane grondvloer kan de bemaling gestopt worden en kunnen we de damwanden verwijderen. Met deze werkzaamheden ronden we de onderbouw, conform planning, voor de bouwvakantie af.

Direct na de bouwvakantie starten we met de bovenbouw. De opbouw van de 4-laagse staalconstructie met kanaalplaatvloeren duurt tot begin oktober. Aansluitend start de gevelsluiting bestaande uit HSB-gevelelementen en aluminium vliesgevels. Deze werkzaamheden worden, mede afhankelijk van het weer, afgerond in de eerste maanden van 2020.

De verwachte oplevering vind in juli 2020 plaats.

Park 20|20

Park 20|20 in de Haarlemmermeer nabij Amsterdam, is wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle®-geoptimaliseerde werkomgeving. Het park combineert op een innovatieve wijze duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen. Centraal staat hierbij het menselijk welzijn - voor nu en in de toekomst. Dit resulteert in een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving. Dienstverlening van hoog kwaliteitsniveau en economische groei zijn de positieve resultaten van deze vruchtbare en verfrissende kijk op werken.

Feiten

 • Opdrachtgever
  Park 20|20 MT II C.V.
 • Architect
  William Mc Donough & Partners
  N30
 • Constructeur
  Van der Vorm Engineering
 • Uitvoering
  IBB Kondor
 • Oppervlakte
  8410 m2 (exclusief parkeerkelder)
 • Status
  In uitvoering
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw
  In uitvoering

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Nieuwbouw 'Share' gestart op Park 20|20

Actueel

Op 31 januari is de start bouw van kantoorgebouw SHARE op feestelijke wijze gevierd. SHARE is het tweede multitenant gebouw op...

+