icon-arrow-right
Home SHARE

SHARE

Park 20|20 Hoofddorp

Op Park 20|20 te Hoofddorp realiseert IBB Kondor SHARE. Het gebouw biedt plaats aan kantoorruimte, een bijeenkomstruimte en een tweelaagse parkeerkelder. SHARE wordt een multi-tenant gebouw dat vol zit met slimme concepten die de toekomstige gebruikers van de kantoorunits kunnen delen.

De projectwebsite is benaderbaar via: https://sharebuilding.nl/

 

De materiaalkeuze in het gebouw is een combinatie van hightech met duurzame en Cradle to Cradle-materialen. Ook wordt er gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen; zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen in het atriumdak geïntegreerd en maakt SHARE gebruik van een centrale warmte-koudeopslag. De realisatie van SHARE is in november 2018 van start gegaan.

Duurzame certificering

Bij de realisatie van SHARE wordt er voldaan aan de eisen die worden gesteld aan een BREEAM- en WELL certificering. Bij BREEAM wordt in negen categorieën de duurzaamheid van een gebouw getoetst. Door de brede scope heeft BREEAM-NL zijn invloed op alle fases van een bouw en zullen alle betrokken partijen, van opdrachtgever tot onderaannemer en eindgebruiker, hun input moeten leveren om de beoogde score te halen. SHARE heeft een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat verworven.

 

The International WELL Building Institute (IWBI) is een wereldwijd instituut dat zich richt op de transformatie van gebouwen naar een gezonde werkomgeving. De WELL Building Standard richt zich specifiek op de gezondheid en het welzijn van gebruikers. De Well Silver- certificering wordt toegepast op SHARE.

Bewuste Bouwer

Als VolkerWessels onderneming dragen ook bij de realisatie van SHARE de normen en waarden conform het Bewuste Bouwers keurmerk uit. Maandelijks informeren onze uitvoerders het naastgelegen Novotel en het management van Park 20|20 over de geplande werkzaamheden en de mogelijke overlast. Mochten we ondanks onze inspanning toch iets over het hoofd zien dan horen wij dit graag via 071-3050500 of info@ibbkondor.nl

 

Om de kwaliteit van het keurmerk te borgen is ons project op 18 juli door Bewuste Bouwers geaudit. Als team zijn we trots op de zeer positieve feedback.

WAVE

Bij zowel VolkerWessels als IBB Kondor staat veiligheid hoog in het vaandel. Dit dragen wij dagelijks, actief uit in onze plannen en op de bouwplaats.

Wij zijn als team dan ook trots, dat we door de WAVE-werkgroep als eerste binnen IBB Kondor zijn uitgeroepen tot “Veiligste Bouwplaats van 2019”.

Maandag 16 december hebben we dit met de bouwplaatsmedewerkers gevierd onder het genot van een heerlijk gebakje.

Stand van zaken medio december 2019

De HSB-gevelelementen van ons zusterbedrijf De Groot uit Vroomshoop zijn voor zo’n 50% voorzien van de aluminium kozijnen. Daarnaast heeft Facedo de vliesgevels nagenoeg afgerond. Ondanks het slechte weer van de afgelopen weken verwachten we nog dit jaar het dakdekkerswerk af te kunnen ronden. De atriumtrappen zijn geplaatst en de torenkraan is verwijderd. Direct na het kerstreces starten we met het aanbrengen van de met BIPV voorziene lichtstraten boven het atrium.

De afbouw start in februari en de verwachte oplevering vindt in juli 2020 plaats.

Wij wensen alle betrokkenen en omwonenden fijne dagen en al het goeds voor 2020.

Park 20|20

Park 20|20 in de Haarlemmermeer nabij Amsterdam, is wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle®-geoptimaliseerde werkomgeving. Het park combineert op een innovatieve wijze duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen. Centraal staat hierbij het menselijk welzijn - voor nu en in de toekomst. Dit resulteert in een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving. Dienstverlening van hoog kwaliteitsniveau en economische groei zijn de positieve resultaten van deze vruchtbare en verfrissende kijk op werken.

Feiten

 • Opdrachtgever
  Park 20|20 MT II C.V.
 • Architect
  William Mc Donough & Partners
  N30
 • Constructeur
  Van der Vorm Engineering
 • Uitvoering
  IBB Kondor
 • Oppervlakte
  8410 m2 (exclusief parkeerkelder)
 • Status
  In uitvoering
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw
  In uitvoering

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Nieuwbouw 'Share' gestart op Park 20|20

Actueel

Op 31 januari is de start bouw van kantoorgebouw SHARE op feestelijke wijze gevierd. SHARE is het tweede multitenant gebouw op...

+