icon-arrow-right
Home Kleinrijk

Kleinrijk

Rotterdam

IBB Kondor heeft 79 woningen gerealiseerd in Rotterdam-Overschie. Het project, dat de naam Kleinrijk heeft meegekregen, is gefaseerd uitgevoerd. Naast  53 koopwoning bevat het project 26 vrije sector huurwoningen. De luxe woningen van Kleinrijk zijn gebouwd in jaren ’30 stijl. 

16 van de huurwoningen zijn gelegen aan de Koornwaardstraat (fase 1 en 2) en 10 huurwoningen zijn gelegen aan de Cannemanstraat. Alle huurwoningen hebben een oppervlakte van 110 m2. De drielaagse eengezinswoningen bieden drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vierde op de zolder. Elke woning wordt voorzien van een complete keuken met inbouwapparatuur en een luxe badkamer voorzien van een dubbele wastafel, douche en een tweede toilet.

Ook de koopwoningen hebben een woonoppervlakte van 110 m2. Van de 53 koopwoningen zijn er 31 gelegen aan de Strijpesingel en Blankenburgerpark. Deze woningen hebben vrij uitzicht op het water en zijn voorzien van groen. De overige 22 koopwoningen liggen tegen over elkaar aan de Abtsweg. Veel kopers hebben gebruik gemaakt van de kopersoptie voor een uitbouw aan de achtergevel of een dakkapel op de ruime zolder. Door de toevoeging van deze dakkapel wordt de vierde slaapkamer een stuk ruimer en lichter.

 

Alle woningen van het project hebben een voor- en achtertuin. Op de erfgrens van de voortuinen staan groene hagen en de achtertuinen zijn voorzien van een ruime houten berging. De laatste woningen uit fase 3 zijn in het voorjaar van 2017 opgeleverd. 

 

 

Feiten

 • Opdrachtgever
  Woonstad Rotterdam
 • Architect
  Venster Architecten
 • Constructeur
  SWINN
 • Uitvoering
  IBB Kondor
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Gerealiseerd
+