icon-arrow-right
Home Jongerenhuisvesting Postjesweg

Jongerenhuisvesting Postjesweg

Amsterdam

Kondor Wessels Amsterdam heeft in samenwerking met IBB Kondor aan de Postjesweg in Amsterdam jongerenhuisvesting gerealiseerd. De nieuwbouw bestaat uit circa 500 wooneenheden. Daarnaast beschikt het complex over een aantal parkeerplaatsen, een fietsen- en scooterberging, winkels, kantoren en een ruimte voor bijeenkomsten. 

 

Veel beton en aluminium

In het gebouw is veel beton en aluminium gebruikt. De fundatie bestaat bijvoorbeeld uit vibro-betonpalen en een betonnen funderingsconstructie. De hoofddraagconstructie is eveneens in beton uitgevoerd. Deze is gevormd door in het werk gestorte en prefab betonvloeren, -kolommen en -wanden. Voor de buitengevel is metselwerk met prefab betonnen vloerranden en –plinten toegepast. De openingen in de buitenwand vullen we in met een aluminium vliesgevelsysteem en met aluminium raam- en deurkozijnen. De buitengevel bevat ook aluminium overheaddeuren en stalen facaderoosters. Voor het platte dak van de eerste verdieping is kunststof toegepast. De overige platte daken zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Op alle platte daken zijn daktegels aangebracht. Voor de dakranden is in aluminium gezette beplating gebruikt.

 

Voorzieningen

Het gebouw beschikt over verschillende voorzieningen. Er is bijvoorbeeld een gevelonderhoudsinstallatie en zijn er liften, ventilatievoorzieningen en een brandmeldcentrale.

Feiten

 • Opdrachtgever
  Change = Amsterdam 1 BV
 • Architect
  Oever & Zaaijer Stedebouw & Architectuur
 • Constructeur
  Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
 • Uitvoering
  Kondor Wessels Amsterdam
  IBB Kondor
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw
  Woningbouw
  Gerealiseerd
+