Home De Generaal

De Generaal

Rijswijk

IBB Kondor realiseert in opdracht van De Generaal 370 BV de transformatie van een voormalig belastingkantoor naar een woongebouw met circa 200 appartementen en een commerciële plint. Het nieuwe woongebouw omvat 35 koopappartementen en 165 huurappartementen die door een belegger worden afgenomen.

De Generaal telt 17 bouwlagen.  De twee- en driekamerappartementen variëren in oppervlakte tussen de 70 en 100 . In de bestaande kelder worden individuele bergingen en een collectieve fietsenstalling gerealiseerd.  

Het voormalige belastingkantoor is gelegen nabij het winkelcentrum ‘In de Boogaard’ in de Plaspoelpolder te Rijswijk. Deze transformatie is de eerste stap in de vernieuwing van deze wijk. De bestaande gevel wordt volledig gestript waarna de nieuwe gevel +/- 3 meter buiten de bestaande wordt geplaatst. Hiermee is een efficiënte plattegrond met courante appartementen gerealiseerd. De woningen zijn all-electric, waarbij het verwarmingssysteem is gebaseerd op grondgebonden warmtepompen met vloerverwarming en de mogelijkheid tot koeling.

Planning

De realisatie van De Generaal is in het najaar van 2017 gestart. De werkzaamheden worden naar verwachting begin 2020 afgerond.

Feiten

 • Opdrachtgever:
  De Generaal 370 BV
 • Architect:
  Mei Architect & Planners
 • Constructeur:
  IMD Raadgevende Ingenieurs
 • Uitvoering:
  IBB Kondor
 • Oppervlakte:
  24.750 m²
 • Projectcategorieën
  In uitvoering
  Transformaties

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Uitbreiding vloeren De Generaal van start

Actueel

Aan de Steenvoordelaan in Rijswijk is IBB Kondor gestart met de realisatie van de extra vloeren en de nieuwe gevel van het...

Geslaagde informatiebijeenkomst kopers De Generaal

Actueel

Op 22 maart hebben we een informatiebijeenkomst gehouden voor de kopers van de appartementen van project ‘De...

Kraanconstructie op het dak van De Generaal geplaatst

Actueel

Afgelopen week is de kraanconstructie op het dak van het voormalig belastingkantoor De Generaal te Rijswijk geplaatst. Waar de...

+