HomeOnze werkwijzeDuurzaamheid

Duurzaamheid

Onze samenleving krijgt steeds groenere genen. Duurzaamheid is dan ook niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook binnen de bouwsector ligt de focus meer dan ooit op aspecten als het gebruik van duurzame materialen, bouwmethoden en energiegebruik in de gebruiksfase.

IBB Kondor heeft veel ervaring opgedaan bij de uitvoering van duurzame projecten, zowel in de utiliteitsbouw als de woningbouw. Zo zijn we onder andere betrokken bij de realisatie van duurzame kantoorgebouwen op Park 20 | 20 te Hoofddorp, waar we samen werken met Cradle to Cradle grondlegger William McDonough. Bovendien hebben we ruime ervaring met internationale duurzaamheidslabels zoals BREEAM. Wanneer het gaat om woningbouw passen wij waar mogelijk de duurzame woningconcepten van VolkerWessels (PlusWonen, MorgenWonen en ZuiverWonen).

Onze ambitie is het bijdragen aan levenskwaliteit. Als we het hebben over een woning, hebben we het niet over vier muren, een raam en een dak. We hebben het over een fijne, liefst duurzame plek waar het prettig wonen is. Woningen, appartementen, utiliteitsbouw: alles wat wij creëren draagt iets wezenlijks bij aan de samenleving.

Wij denken graag mee met onze opdrachtgevers op het gebied van duurzame optimalisaties. We maken het verschil door de inbreng van onze expertise op het gebied van techniek, logistiek, prijsvorming en veiligheid. Samen bouwen wij aan een betere levenskwaliteit.

Uitgelicht:

CO2-Prestatieladder

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij IBB Kondor: als onderdeel van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling bouwen we aan een duurzame wereld. Binnen de bouw ligt de focus steeds vaker op het gebruik van duurzame materialen, bouwmethoden en het uiteindelijke energiegebruik in de gebruiksfase. Onze activiteiten zijn echter niet geruisloos en hebben invloed op mens, milieu en samenleving. We vinden het belangrijk om de impact van onze activiteiten inzichtelijk te maken. Dit doen we onder andere door transparant te zijn over onze CO2-emissie en de behaalde resultaten ten opzichte van onze doelstellingen

Lees verder

Cradle to cradle

Cradle to Cradle gaat er vanuit dat een gebouw een volledige duurzame cirkel van grondstoffen en materialen vormt. De gebruikte materialen worden geminimaliseerd en de materialen die gebruikt worden zijn volledig te hergebruiken of terug te geven aan de natuur. Afval is op deze manier 'voedsel' voor nieuw leven. Dit is in een notendop de filosofie van Cradle to Cradle. IBB Kondor heeft ruime ervaring opgedaan met bouwen volgens het Cradle to cradle gedachtegoed op het duurzame businesspark Park 20 | 20 te Hoofddorp. 

Lees verder
+