icon-arrow-right
HomeNieuws Uitbreiding vloeren De Generaal van start

Uitbreiding vloeren De Generaal van start

Actueel

Aan de Steenvoordelaan in Rijswijk is IBB Kondor gestart met de realisatie van de extra vloeren en de nieuwe gevel van het voormalige belastingkantoor De Generaal. De gevellijn wordt naar buiten geplaatst ten opzichte van de oude gevel. Aan de lange kanten van het gebouw komt de nieuwe gevel circa 3 meter buiten de oude gevel. Aan de kopse kanten is dit circa 1 meter.

Door de gevels naar buiten te plaatsen, ontstaat een plattegrond voor een appartementengebouw met ruime appartementen en een lichte uitstraling. De nieuwe glazen gevel met verdiepingshoge puien zorgt bovendien voor een prachtig uitzicht.

 

Om de gevel op te bouwen, worden er de komende periode per verdieping werkzaamheden uitgevoerd. Er wordt gestart met het verwijderen van de bestaande gevel. Vervolgens wordt de staalconstructie opgebouwd, wordt de nieuwe vloer van de verdieping gestort en wordt tenslotte de nieuwe gevel geplaatst. Pas wanneer de nieuwe vloer is aangebracht, wordt er gestart met het slopen van de gevel op de bovengelegen verdieping. Afgelopen week is de eerste vloer voorzien van een betonlaag ter uitbereiding van de eerste verdieping.

Transformatie

IBB Kondor, onderdeel van ontwikkelingscombinatie 'De Generaal 370 bv', is verantwoordelijk voor de transformatie van het voormalige Rijswijkse belastingkantoor tot een lichte woontoren met 200 appartementen. ‘De Generaal’ telt in totaal 17 bouwlagen waar twee- en driekamerappartementen op worden gerealiseerd. In de bestaande kelder worden individuele bergingen en een collectieve fietsenstalling gerealiseerd. De transformatie van ‘De Generaal’ is in het najaar van 2017 van start gegaan.

Projecten

Alle projecten
+