icon-arrow-right
HomeNieuws Transformatie Oceaanhuis Rotterdam gestart

Transformatie Oceaanhuis Rotterdam gestart

Actueel

In opdracht van IC Netherlands is IBB Kondor deze zomer gestart met de transformatie van het voormalige Stokvisgebouw aan de Westzeedijk te Rotterdam. Zodra de transformatie is afgerond omvat het Oceaanhuis 184 appartementen. Het project is ontwikkeld door Vervat Vastgoed en Waterford Investments. Mei Architects & Planners is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het Oceaanhuis is een monumentaal rechthoekig gebouw dat wordt gekarakteriseerd door rood baksteen en de hoge rechthoekige vensters. In het midden is een groot atrium met een gebogen glazen dak gelegen, waar in de toekomst de woningen in een binnen- en buitenring omheen komen te liggen.

Monumentaal pand

Het monumentale atrium, waar vroeger het laden en lossen van de vrachtwagens van de firma Stokvis & Zn. plaatsvond, wordt in de toekomst een binnentuin voor de bewoners van het pand. De woningen uit de binnenring zijn allen gelegen aan het atrium. De woningen in de buitenring zijn gelegen aan de straatzijdes. De monumentale onderdelen, zoals de entree aan het Heiman Dullaertplein, de Gotische, Tudor- en Julianazaal en de kantine op het dak, blijven bij de transformatie intact.

Dakopbouw

Door middel van een optopping op het dak van het voormalige Stokvisgebouw wordt een dakopbouw gerealiseerd. De optopping ligt terug ten opzichte van de gevellijn van het Stokvisgebouw waardoor er ruimte is voor een dakterras voor de toekomstige bewoners. Bovendien behoudt het gebouw op deze wijze haar karakteristieke straatbeeld. In deze dakopbouw worden 20 appartementen gerealiseerd. Daarnaast worden er nog twee appartementen in de huidige kantine gerealiseerd.

Komende werkzaamheden

De sloopwerkzaamheden binnen in het pand zijn inmiddels in volle gang. De komende periode wordt gestart met de dakopbouw. Naar verwachting worden de woningen eind 2019 opgeleverd.

Projecten

Alle projecten
+