icon-arrow-right
HomeNieuws Transformatie 50kV officieel van start

Transformatie 50kV officieel van start

Actueel

Met het slaan van de eerste paal is donderdag 11 januari het officiële startsein gegeven voor de transformatie van 50kV te Leiden. Dit gebeurde in het bijzijn van de direct betrokkenen en de toekomstige bewoners van 50kV.

Na  een korte terugblik op de afgelopen periode en een vooruitblik op het eindresultaat door Dhr. Poort vanuit Amerhill en Gerard Bac vanuit IBB Kondor was het tijd voor het officiële programma.  Een mooi moment voor de kopers van loftwoningen, die de realisatie van hun toekomstige woning nu echt van start hebben zien gaan. Daarnaast gaf deze middag hen de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje kennis te maken met hun toekomstige buren en gezamenlijk te proosten op een voorspoedige bouw. 

Begin december werd er al gestart met de (gedeeltelijke) sloopwerkzaamheden van de bestaande opstal. Deze werkzaamheden zijn nu halverwege, waardoor er gestart kan worden met de benodigde aanpassingen in de kelder van het pand zoals de heiwerkzaamheden en het plaatsen van de staalconstructie. Naar verwachting kunnen de kopers in het tweede kwartaal van 2019 hun intrek nemen in hun loftwoning te Leiden.

Historie

50kV omvat het voormalige schakel- en transformatorstation van de Stedelijke Licht Fabrieken. Het is een monumentaal pand dat onder toezicht van monumentenzorg staat. Het historische karakter van het 50kV blijft behouden bij de transformatie.  

Projecten

Alle projecten
+