icon-arrow-right
HomeNieuws Timpaan, IBB Kondor en Bébouw Midreth tekenen realisatieovereenkomst 84 gasloze woningen in Hoofddorp

Timpaan, IBB Kondor en Bébouw Midreth tekenen realisatieovereenkomst 84 gasloze woningen in Hoofddorp

Actueel

Op 11 juli is de overeenkomst getekend voor de realisatie van de 84 woningen in nieuwbouwproject Het Gemaalhuis te Hoofddorp. Het project is een ontwikkeling van Timpaan uit Rijsenhout. De aannemers van het project zijn IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Het Gemaalhuis kent een originele architectuur die gebaseerd is op de historische gemalen van de Haarlemmermeer. Het project markeert als het ware de entree van Hoofddorp. In het plan komen 30 grondgebonden woningen en 54 appartementen. Hiervan worden 40 appartementen verkocht aan een belegger en verhuurd. De koopwoningen in het project zijn reeds allemaal verkocht of staan onder optie.

De woningen zijn voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem. De grote voordelen: meer comfort tegen lagere kosten. Dit klimaatsysteem wordt geleverd en geëxploiteerd door Klimaatgarant. In Het Gemaalhuis voldoen de meeste woningen al aan de gestelde eisen voor 2020, een EPC van 0,0. Alle woningen zijn aardgasvrij.

De bouw start in november van dit jaar. Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd.

Projecten

Alle projecten
+