icon-arrow-right
HomeNieuws Start bouw ZuiverWonen in Ter Aar

Start bouw ZuiverWonen in Ter Aar

Actueel

In opdracht van VolkerWessels Vastgoed is IBB Kondor op dinsdag 4 juli gestart met het heiwerk van drie woningen volgens het innovatieve en duurzame concept ZuiverWonen. Dit is de eerste keer dat er woningen volgens dit nieuwe VolkerWessels concept gerealiseerd worden. 

Bij ZuiverWonen staan design, ambacht, grondstoffen en techniek allemaal in het teken van comfortabel, gezond en bewust leven. Zo bestaat een Zuiver-Woning voor een groot deel (44%) uit biobased materialen. Dit zijn materialen die door de natuur kortcyclus hernieuwbaar zijn, zoals hout, vlaswol en riet. Daarnaast is de woning voor 87% circulair en wordt het gehele dakoppervlak afgekoppeld van het riool. Het sedumdak draagt bij aan CO2- opname en houdt tevens water vast. Ook is er sprake van 80% minder drinkwaterverbruik door waterbesparende maatregelen en wekt de woning meer groene stroom op dan nodig voor Nul-op-de-meter.

Het HollandsHof

De woningen worden gerealiseerd in een nieuwe woonwijk aan de rand van Ter Aar: Het Hollands Hof. Naast de drie woningen volgens het ZuiverWonen-concept, worden er ook 8 vrijstaande woningen, geheel naar de wensen van de kopers, op ruime kavels gerealiseerd.

Meer informatie over ZuiverWonen is hier te vinden. 

Projecten

Alle projecten
+