icon-arrow-right
HomeNieuws Singer Theater Laren klaar voor de toekomst

Singer Theater Laren klaar voor de toekomst

Actueel

IBB Kondor heeft afgelopen week de nieuwbouw van het Singer Theater te Laren opgeleverd. De bouw van het theater startte in oktober 2015. Na een realisatieperiode van 21 maanden heeft het gehele Singer Laren een nieuwe uitstraling. 

Met de nieuwbouw van het theater heeft Singer Laren één gelijkvloerse, transparante entree gekregen. Daardoor zijn naast het theater ook de nieuwe publieke foyer, het museum, de museumwinkel, het café en de openbare beeldentuin vanuit de nieuwbouw te bereiken.

De theaterzaal heeft met een capaciteit van 400 bezoekers een compacte en intieme sfeer en is tegelijkertijd geschikt voor een brede programmering. Onder de villa verbindt een lange gang de nieuwe theaterkelder met de kelder van het museum. Hierdoor kan de theaterkelder eveneens als museumopslag fungeren.

Singer Laren vormt tot half september het eindpunt van de Elephant Parade. Tientallen unieke olifanten beelden vormen samen een bijzondere openluchttentoonstelling. Na afloop van de tentoonstelling worden de olifanten in het nieuwe theater geveild. Rond de start van het nieuwe theaterseizoen vindt de officiële opening van het vernieuwde Singer Laren plaats.

Projecten

Alle projecten
+