icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuwbouw 'Share' gestart op Park 20|20

Nieuwbouw 'Share' gestart op Park 20|20

Actueel

Op 31 januari is de start bouw van kantoorgebouw SHARE op feestelijke wijze gevierd. SHARE is het tweede multitenant gebouw op Park 20|20. De eerste paal werd gedoopt door Marja Ruigrok, wethouder Economie en Innovatie van de gemeente Haarlemmermeer, samen met Coert Zachariasse, mede-directeur Park 20|20 C.V. en Dave van der Werff, ontwikkelaar bij Delta Development Group. IBB Kondor is verantwoordelijk voor de realisatie van het project.

Park 20|20 is een ontwikkeling van Delta Development Group, Koninklijke VolkerWessels en Reggeborgh Group. Het is wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle-geoptimaliseerde werkomgeving. Het park combineert op een innovatieve wijze duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen. Centraal staat hierbij het menselijk welzijn - voor nu en in de toekomst. Dit resulteert in een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving.

SHARE biedt circa 8.000 m2 kantooroppervlak, opgedeeld in units van 250 m2, 400 werkplekken en 191 parkeerplaatsen. Het gebouw wordt gekenmerkt door een grote lichte hal en een atrium met groene wanden waaromheen de kantoren zijn gelegen. De groene wanden zorgen voor een goede luchtkwaliteit, akoestiek en een uitstekend binnenklimaat. In het atriumdak is circa 1.100 m2 aan zonnepanelen geïntegreerd. De materiaalkeuze is een combinatie van high-tech met duurzame en Cradle to Cradle materialen. Het gebouw zal worden opgeleverd met een BREEAM Excellent en een WELL Silver certificaat.

Tot de bouw van SHARE – dat op risico wordt gerealiseerd – is besloten vanwege het succes van het eerste muiltitenant gebouw op het park, NOW Building. Andere gebruikers die voor Park 20|20 hebben gekozen zijn BSH Huishoudapparaten, ANWB Reizen, FIFPro, Bluewater Energy Services en Plantronics. De realisatie is in handen van IBB Kondor, die ook de eerdere gebouwen op het Park heeft gerealiseerd. De geplande opleverdatum van deze nieuwbouwontwikkeling is juli 2020.

 

Projecten

Alle projecten
+