icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuw Singer Laren opent officieel haar deuren

Nieuw Singer Laren opent officieel haar deuren

Actueel

Op woensdag 6 september heeft het nieuwe Singer Laren tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden officieel haar deuren geopend. IBB Kondor was verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het Larense theater.

In 1956 laat Anna Singer, kort na het overlijden van haar man William, een museum en een concertzaal aan hun villa bouwen. Het nieuwe Singer Laren heeft het oorspronkelijke theater, dat niet meer in aan alle moderne eisen kon voldoen, vervangen. Bovendien is de oude villa, die het museum en theater met elkaar verbindt, gerenoveerd. In het ontwerp van krft heeft de entreefoyer van het nieuwe Singer Laren een verbindende functie gekregen. De foyer is zowel de nieuwe entree van het theater als het museum. Daarnaast zijn de horeca in de foyer en achterliggende beeldentuin openbaar toegankelijk.

Het nieuwe theater biedt ruimte aan 400 zitplaatsen, waarvan 150 op de tribune zijn gelegen. Dankzij de halfronde vorm van de tribune zijn de ruimtes tussen het podium en het publiek klein, waardoor er tijdens de voorstellingen een intieme sfeer ontstaat. 

+