icon-arrow-right
HomeNieuws Neven winnen bouwwedstrijd Lisser Art Museum

Neven winnen bouwwedstrijd Lisser Art Museum

Actueel

De neven Daan (14) en Merijn (13) Weijers hebben de bouwwedstrijd van het Lisser Art Museum (LAM) gewonnen. Dit museum wordt door IBB Kondor gerealiseerd. Tijdens de open dag afgelopen juni hield het LAM een wedstrijd waarbij bezoekers zelf een  bouwwerk konden maken met een minivariant van de baksteen die speciaal voor het museum ontwikkeld is door Petersen Tegl uit Denemarken. De prijsuitreiking vond plaats op de bouwplaats van het LAM.

Lisser Art Museum - prijsuitreiking bouwwedstrijd

Daan en Merijn bouwden twee ronde koepelvormen die creatief gestapeld zijn. De vormen lopen in elkaar over en het ontwerp is volgens de jury echt uitvoerbaar. Die jury bestond uit Arie Korbee, de architect, Jan-Willem van der Plas, hoofduitvoerder en Gerard Polman, extern technisch adviseur van Petersen. Zij hebben de bouwsels beoordeeld op vorm, creativiteit, constructie, gebruik van materialen en leeftijd van de bouwers. De jury vond alle bouwwerken van hoog niveau. De creaties waren zeer divers en bijzonder. Het was volgens de jury dan ook een plezier om de bouwwerken te beoordelen. Maar het was wel moeilijk een uiteindelijke prijswinnaar te kiezen. Unaniem werden Daan en Merijn tot winnaars uitgeroepen. Volgens de jury zijn de jongens zeer getalenteerd, en de jury hoopt ze in de toekomst weer in de bouw tegen te komen.

Christian A. Petersen van het Deense bedrijf was speciaal overgekomen om de neven te feliciteren met hun winnende bouwwerk. De prijs zelf had ook een Deens tintje. De jongens kregen allebei een enorme kraanauto van technisch Lego. Deze werd met plezier in ontvangst genomen.

Projecten

Alle projecten
+