icon-arrow-right
HomeNieuws Museum De Lakenhal opent voorplein op Dag van de Bouw

Museum De Lakenhal opent voorplein op Dag van de Bouw

Actueel

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 20 mei 2017 wordt het voorplein exclusief voor het publiek geopend. Een unieke kans voor een blik achter de schermen bij de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal.

Laecken-Halle

Museum De Lakenhal vernieuwt! De restauratie van het oude 17e eeuwse gebouw en de voorbereiding voor de nieuwbouw is in volle gang. Om een blik te kunnen geven achter de schermen stelt het museum het 17e eeuwse voorhof van de oude Laecken-Halle op zaterdag 20 mei aanstaande, open voor publiek. Recent werd de overkapping boven dit voorplein verwijderd. Voor het eerst sinds 1992 is het voorplein en de voorgevel van de Laecken-Halle weer te zien in oorspronkelijke staat, hetzij nu in de steigers. De 17e eeuwse gevel wordt momenteel zorgvuldig gerestaureerd.

Dag van de bouw

Tijdens de landelijke Dag van de Bouw op 20 mei 2017 is het voorhof van 10.00 – 16.00 uur exclusief geopend voor het publiek. Gedurende de gehele dag worden toelichtingen aangeboden door medewerkers van Museum De Lakenhal.

 

Museum De Lakenhal is momenteel gesloten in verband met restauratie en uitbreiding. De werkzaamheden nemen naar verwachting nog twee jaar in beslag. Topstukken uit de collectie zijn te zien in andere musea, zoals het Rijksmuseum, het Mauritshuis en het Frans Hals Museum. De restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal verloopt voorspoedig en het vooruitzicht is dat nog dit jaar het hoogste punt voor de nieuwbouw zal worden bereikt. Bouwcombinatie Nieuw Laecken, bestaande uit IBB Kondor, Koninklijke Woudenberg en Homij installatietechniek, voert de bouwwerkzaamheden uit. Architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven uit Rotterdam is aangetrokken voor de nieuwbouw en Julian Harrap Architecten uit Londen neemt de restauratie en uitbreiding voor haar rekening.

 

Museum De Lakenhal opent naar verwachting in het voorjaar van 2019 de deuren weer voor het publiek. Tijdens het landelijke Rembrandtjaar in 2019 presenteert Museum De Lakenhal in het najaar de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt’, in samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford. Meer informatie is te vinden in het officiële persbericht van Museum De Lakenhal.

+