icon-arrow-right
HomeNieuws IBB Kondor gaat werken aan vernieuwing Museum De Lakenhal

IBB Kondor gaat werken aan vernieuwing Museum De Lakenhal

Actueel

IBB Kondor gaat werken aan de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal in Leiden. De Leidse gemeenteraad heeft deze week besloten het benodigde krediet beschikbaar te stellen om de plannen te kunnen uitvoeren. De aanbesteding is gewonnen door bouwcombinatie Nieuw Laecken, bestaande uit IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg Ameide. De werkzaamheden zullen zo’n twee en een half jaar in beslag nemen. Van 17 oktober 2016 tot het voorjaar van 2019 zal het museum gesloten zijn voor publiek.

Museum De Lakenhal - Leiden Artist Impression

Ontwerp

Architectencombinatie Julian Harrap Architects (restauratie) en HappelCornelisseVerhoeve (nieuwbouw) laat in het ontwerp zien dat een klassiek museum en een eigenwijze en eigentijdse uitstraling, goed samengaan. Onder meer het entreegebied wordt aangepakt. In het vernieuwde museum is dit volledig gerestaureerd. Het nieuwe entreegebied beschikt over alle faciliteiten die passen bij een 21e-eeuws, publieksgericht museum.

Tijdpad

Op zondagmiddag 16 oktober zullen de deuren voor het publiek gesloten worden. Op die dag is er een speciaal programma, en is het museum voor iedereen gratis toegankelijk.  


Na de ontruiming van het museum zal IBB Kondor in januari 2017 met de werkzaamheden starten. Deze nemen waarschijnlijk twee en een half jaar in beslag. Dit betekent dat Museum De Lakenhal in het voorjaar van 2019 de deuren weer zal openen voor publiek.

 

Meer informatie: www.lakenhal.nl

Projecten

Alle projecten
+