icon-arrow-right
HomeNieuws IBB Kondor gaat eerste woningen bouwen volgens concept ZuiverWonen

IBB Kondor gaat eerste woningen bouwen volgens concept ZuiverWonen

Actueel

IBB Kondor gaat de eerste woningen bouwen volgens het concept ZuiverWonen. Het gaat om 2 heel bijzondere, duurzame huizen in het Hollands Hof in Ter Aar, en 13 aan de Laan van Bentvelsen in Delft.

Zuiverwonen ter Aar artist impression

Levenskwaliteit

ZuiverWonen is een nieuwe standaard op het gebied van levenskwaliteit. Het is een woningconcept dat gebaseerd is op het gebruik van biobased materialen, een overschot aan energie en gezond leven. Door het circulaire-principe is elk huis een Nul Op de Meter- (NOM-)woning. De huizen zijn daarom duurzaam in energiegebruik en spaarzaam met het gebruik van water. Ook voor de bouw zijn grotendeels duurzame materialen toegepast. Zo hebben de huizen een houtskeletbouw casco. Bovendien zijn ze voorzien van een houten gevelafwerking en een rieten kap.

Ontwerp

De woningen zijn in opdracht van VolkerWessels Vastgoed ontworpen door architectenbureau Zeinstra Veerbeek in Den Haag. In de woningen komen design, techniek en natuur samen in optimaal woongenot. De eerste ZuiverWonen-woningen zijn eind 2016 via VolkerWessels Vastgoed in verkoop gegaan.

Meer informatie

www.zuiver-wonen.com

Projecten

Alle projecten
+