icon-arrow-right
HomeNieuws Hoogste punt Nieuweroord te Leiden

Hoogste punt Nieuweroord te Leiden

Actueel

Wethouder Fleur Spijker heeft op donderdag 12 december het dak van de liftschacht geplaatst. Voorafgaande hebben de kopers en de Wethouder Fleur Spijkers (duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen) een persoonlijke boodschap op het dak geschreven. Met het plaatsen van het dak op de liftschacht is het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject Nieuweroord Leiden, dat ontwikkeld is door abcnova in opdracht van Nedreim b.v en ABC vastgoed b.v.

Het project is gelegen in het Nieuweroord park. Het park is een openbaar gebied waar een ieder gebruik van kan maken. De ontwikkeling van het park wordt door de gemeente Leiden in samenspraak met de bewoners gerealiseerd. Het complex ligt op loopafstand van het centrum en station. 

Het plan wordt gerealiseerd aan de Rijnsbrugerweg. Op deze nieuwe woningbouwlocatie worden 87 appartementen gerealiseerd, onderverdeeld in 67 koopappartementen en 17 huurappartementen. Het complex bestaat uit 2 vleugels met in het midden het landhuis.

De appartementen zijn gasloos. Elk appartement is voorzien van een WKO installatie waarmee de woning wordt verwarmd. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is laag mede ook door het gebruik van tripple glas. Daarnaast worden de plattedaken voorzien van zonnepanelen waarmee duurzame energie wordt opgewekt. Mede hierdoor wordt het een comfortabel appartement met lage energielasten.

De oplevering van het project staat gepland in het derde kwartaal van 2020.

+