icon-arrow-right
HomeNieuws Hoogste punt Het Gemaalhuis in Hoofddorp

Hoogste punt Het Gemaalhuis in Hoofddorp

Actueel

Wethouder Jurgen Nobel heeft op vrijdag 29 november de vlag in top gehesen voor het bereiken van het hoogste punt van nieuwbouwproject Het Gemaalhuis in Hoofddorp, dat ontwikkeld is door Timpaan.

“Hier woon je natuurlijk geweldig straks, dichtbij Hyde Park en op loopafstand van het centrum en het station. Dit is weer zo’n project dat Hoofddorp op de kaart zet.

We staan aan de vooravond van grote veranderingen. We gaan in Haarlemmermeer veel bouwen en voor diverse groepen. Mooie aan dit project is dat het ook raakt aan mijn andere portefeuille, de energietransitie, aangezien de bewoners straks minder energiekosten hebben, door de energiezuinige nieuwbouw”, aldus wethouder Jurgen Nobel.

Het Gemaalhuis wordt gerealiseerd bij de entree van Hoofddorp aan de Kruisweg. Op deze nieuwe woningbouwlocatie worden 84 woningen gerealiseerd, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 (vrije sector)huur- en 14 koopappartementen. De woningen en appartementen worden gebouwd volgens het ZEN principe, zeer energiezuinige nieuwbouw. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op. Dat resulteert in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt is de maat voor energiezuinigheid) van 0,09 voor diverse woningen tot zelfs energieneutraal (Nul op de Meter), ruim onder de wettelijke EPC-eis van 0,4. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met zeer lage energielasten.

De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Gemaalhuis VOF, bestaande uit IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

De huurappartementen worden afgenomen door Syntrus Achmea Vastgoed en Real Estate. Kandidaat huurders kunnen zich via de website aanmelden www.hureninhetgemaalhuis.nl

De oplevering van het project staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.

+