icon-arrow-right
HomeNieuws GREEN start gebouw "de ampere" op Nuon locatie

GREEN start gebouw "de ampere" op Nuon locatie

Actueel

GREEN REAL ESTATE B.V. geeft woensdag 11 september het startsein voor de start bouw van een multifunctioneel gebouw op de Nuon locatie in Alphen aan den Rijn. Wethouder Gerard van As en Aart Jan Verdoold verrichten samen met het projectteam de start bouwhandeling. Het ontwikkelteam Loostad Projectontwikkeling B.V. en GREEN rondt hiermee een ontwikkeling af die huisvestiging biedt aan een brede doelgroep.

Het project dat gelegen is tussen het spoor en de Prins Bernardlaan in Alphen aan den Rijn kent een lange geschiedenis. Na een jarenlange sanering is het bestemmingsplan nu bijna afgerond en is de opstalontwikkeling tot stand gekomen. Het gebouw biedt straks 63 fijne appartementen voor Woonforte, vijf markante businessunits met een oppervlakte van bijna 1.100 m2 en een plaats voor begeleid wonen in de vorm van 58 zorgappartementen voor Ipse de Bruggen en Philadelphia. Huurders van de appartementen en kopers van de businessunits beschikken daarbij over een eigen parkeerterrein op het maaiveld met ca. 125 parkeerplaatsen. De commerciële ruimten worden door GREEN te koop aangeboden. Aan de noordzijde van het gebouw is een eigen toegangsweg gepland, die een aftakking van de bestaande rotonde zal worden.

De ontwikkeling sluit direct aan op de naastgelegen ontwikkelingen van Woonforte en Thunissen. Aan de zuidzijde is onlangs een gebouw gerealiseerd voor Woonforte met een commerciële plint, een parkeerlaag op de 1e verdieping en sociale woningbouw. Aan de noordzijde ontwikkelde Thunissen een project met grondgebonde woningbouw met half verdiepte parkeerkelder. Deze bouw is ook reeds gestart.

GREEN en Loostad realiseren zo een woon-/werk gebouw, dat aansluit op een duidelijke vraag vanuit de markt en biedt ondernemers vijf exclusieve kansen op een commerciële unit in een levendig gebied op een zichtlocatie. De start bouwhandeling, waarvoor alle betrokken partijen zijn uitgenodigd, zal bestaan uit het heien van een traditionele paal met de projectgroep.

De ontwikkeling van het multifunctionele gebouw op de Nuon locatie werd in opdracht van GREEN uitgevoerd door Loostad Vastgoedontwikkeling B.V. IBB Kondor verzorgt de realisatie. 

+