HomeNieuws Eerste woonblok De Tuinen van Morgenstond opgeleverd

Eerste woonblok De Tuinen van Morgenstond opgeleverd

Actueel

In de aanwezigheid van toekomstige bewoners, omwonenden en overige belangstellenden is op maandag 15 oktober het eerste woonblok van de Tuinen van Morgenstond opgeleverd. Tijdens deze middag werd er onder leiding van Jos Muller van wijkplatform Morgenstond, wethouder Boudewijn Revis, bestuursvoorzitter van Staedion Willem Krzeszewski en directeur van Loostad Vastgoedontwikkeling Henk Driessen kort terug geblikt op het ontwikkel- en bouwproces. Vervolgens was het aan wethouder Revis om de symbolische sleutel over te dragen aan één van de eerste bewoners. Ook werd de eerste boom in de tuin geplant door Willem Krzeszewski en twee van de toekomstige bewoners.

De Tuinen van Morgenstond bestaat uit vijf woongebouwen met in totaal 243 sociale huurwoningen. Het ontwerptraject is in handen van Loostad Vastgoedontwikkeling. IBB Kondor en Bouwbedrijf Ufkes realiseren het project. De drie partijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bouwen en het 20 jaar onderhouden van de sociale huurwoningen.

De woningen liggen aan de Coevorden- en de Haveltestraat. Het stedenbouwkundig plan voorziet in vijf blokken van vier hoog. De appartementen hebben een oppervlakte van 50, 60 of 70 m² en zijn door de zorgvuldig gekozen detaillering en materialen van hoge kwaliteit. Daarnaast worden er ruime tuinen aangelegd tussen de flats, waardoor het geheel een ruime en open uitstraling heeft. Naar verwachting wordt het laatste woonblok in het voorjaar van 2019 opgeleverd.

Projecten

Alle projecten
+