icon-arrow-right
HomeNieuws Eerste paal Nieuweroord geslagen

Eerste paal Nieuweroord geslagen

Actueel

Op woensdag 10 oktober werd het officiële startsein gegeven voor de realisatie van Nieuweroord. De eer was aan 11 direct betrokkenen bij het project om de allereerste paal de grond in te slaan. Deze groep bestond uit de kleinzoon van de oud-eigenaar van het landhuis Nieuweroord, een aantal kopers, en afgevaardigden van onder meer de gemeente Leiden,  projectontwikkelaar ABC Nova en aannemer IBB Kondor.

Op deze locatie in het Leidse Bos van Bosman is IBB Kondor in opdracht van Nieuweroord bv, bestaande uit ABC Nova en Nde Riim, gestart met de realisatie van de luxe appartementen. Het project omvat een reconstructie van het vroegere landhuis en twee nieuwe vleugels met daaronder half verdiepte parkeergarages. Studio Hartzema is verantwoordelijk voor het ontwerp. In totaal biedt de nieuwbouw plaats aan 87 appartementen variërend tussen de 60 en 200m2, verdeeld over vier bouwlagen. Naar verwachting worden de werkzaamheden medio 2020 afgerond.  

Duurzame ontwikkeling

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de ontwikkeling en realisatie van Nieuweroord. Het project wordt geheel gasloos uitgevoerd. Dat betekent dat Nieuweroord vooruitlopend op de energietransitie niet wordt aangesloten op het gasnet. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen. De zonnepanelen en de warmtepomp wekken energie op voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning én voor het leveren van warm water. Het boren van de bronnen voor de warmte-koudeopslag (WKO) is inmiddels afgerond.

+