icon-arrow-right
HomeNieuws Duurzame werkomgeving NOW opgeleverd

Duurzame werkomgeving NOW opgeleverd

Actueel

IBB Kondor heeft op woensdag 31 mei het NOW Building opgeleverd. NOW is de nieuwste duurzame aanwinst op Park 20|20, een cradle-to-cradle businesspark te Hoofddorp. NOW heeft een totale oppervlakte van circa 6000m2 verdeeld over de begane grond en 4 verdiepingen. Het kantoorgebouw is direct toegankelijk vanuit onderliggende parkeergarage en het grote atrium zorgt binnen voor veel natuurlijk daglicht.

Park 20|20

Het gebouw, dat  ontworpen is door William McDonough + Partners, markeert de entree van Park 20|20. Het ontwerp voelt stads aan maar heeft tegelijkertijd een natuurlijk karakter. Voor de ontwikkeling zijn duurzame materialen en technieken gebruikt om energieverbruik terug te dringen.  Zo is de gevel volledig samengesteld uit o.a. terracotta gevelpanelen en groengevels. In het ontwerp staan werkplezier, het stimuleren van creativiteit en innovatie centraal.

 

NOW Building is ontworpen voor demontage (design for disassembly). Hierdoor is het mogelijk om aan het einde van de levenscyclus van het gebouw, waardevolle materialen waaronder hout, staal en glas terug te brengen in industriële productieprocessen. NOW streeft naar een BREEAM NL Excellent certificatie.

Projecten

Alle projecten
+