icon-arrow-right
HomeNieuws De bouw van het nieuwe Singer Laren vastgelegd in een serie aquarellen

De bouw van het nieuwe Singer Laren vastgelegd in een serie aquarellen

Actueel

Op dinsdag 23 mei is de expositie ‘Bouw in Beeld’ in de Van den Brink Galerij van het Singer Museum geopend. De expositie bestaat uit ruim 80 aquarellen die het bouwproces van het nieuwe Singer Theater verbeelden.

Singer Theater Laren - Aquarellen Henni Haselaar
Henni Haselaar, aquarel, 2017

De kunstwerken zijn gemaakt door de Larense kunstenares Henni Haselaar-Moerman, die de schilderijen heeft gebaseerd op foto’s die zij en haar man, Henk Haselaar, maakten gedurende het bouwproces.  “Er wordt ons een blik gegund op de activiteit van de bouwers en ervaren we dat elk stapje in het gecompliceerde proces mensenwerk is. De som der delen van alle individuele aquarellen biedt een uniek document dat als geheel gezien moet worden” Aldus Jan Rudolph de Lorm en Evert van Os, Directie Singer Laren.

 

Momenteel legt IBB Kondor de laatste hand aan de vernieuwing van het SInger Theater Laren. Van de zomer wordt het nieuwe theater officieel geopend. De expositie ‘Bouw in Beeld’ is tot en met 17 september te zien. Meer informatie en openingstijden van het museum zijn te vinden op de website van Singer Laren.

Projecten

Alle projecten
+