icon-arrow-right
HomeNieuws Bouwupdate herenhuizen BijduinHof vanuit de torenkraan

Bouwupdate herenhuizen BijduinHof vanuit de torenkraan

Actueel

IBB Kondor realiseert 9 exclusieve herenhuizen in de BijduinHof te Overveen. Dit nieuwe wijkje ligt aan de rand van de duinen en vlak achter de strandwal. Inmiddels beginnen de  vormen van de bouw zich af te tekenen; de begane grondvloeren van alle woningen zijn aangebracht en we zijn gestart met de montage van de kalkzandsteenwanden op de begane grond en het storten van de 1e verdiepingsvloeren.

Foto update

Onderstaande foto’s vanuit de torenkraan brengen de bouwvolgorde en de verschillende bouwfasen duidelijk in beeld;

Bij de eerste woningen zijn de zijn de wanden op de begane grondvloer geplaatst en afgeschoord (het plaatsen van stalen buizen die de wanden stabiel houden tijdens deze bouwfase). Bij de woningen ernaast zijn de voorbereidingen voor het storten van de eerste verdiepingsvloer gereed. Zo zijn de onderslagen gemonteerd en is er een steiger rondom het blok geplaatst.

Bij de herenhuizen ernaast zijn de eerste verdiepingsvloeren zijn gemaakt. Dit betekent dat het betonstaal en het installatiewerk zijn aangebracht op een eerder gemonteerde betonnen schil. Bij de laatste woningen is het beton van de eerste verdiepingsvloer uitgehard en worden er voorbereidingen getroffen om de kalkzandsteenwanden te lijmen. In de komende periode worden de woningen verder opgebouwd; naar verwachting worden de 2e verdiepingsvloeren rond de bouwvak aangebracht.

Projecten

Alle projecten
+