icon-arrow-right
HomeNieuws Bouw 243 sociale huurwoningen in Den Haag

Bouw 243 sociale huurwoningen in Den Haag

Actueel

Wethouder Joris Wijsmuller en bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion hebben het startsein gegeven voor de bouw van 243 sociale huurwoningen. De woningen komen in de wijk Morgenstond in Den Haag. Het project draagt de naam ‘De Tuinen van Morgenstond’ en ligt aan de Coevordenstraat. Het gaat om vijf appartementencomplexen waarvan de eerste woningen eind 2018 worden opgeleverd. De Tuinen van Morgenstond worden gerealiseerd in samenwerking met Koninklijke VolkerWessels onderneming Loostad Vastgoedontwikkeling.

In De Tuinen van Morgenstond komen 2-en 3 kamerwoningen van 50m², 60m² en 70m². Met dit diverse aanbod aan sociale woningen maakt Staedion het mogelijk dat meerdere doelgroepen goed en betaalbaar kunnen wonen. De huurprijzen zijn maximaal € 710,68 per maand.  

Voor dit project volgt Staedion een nieuwe werkwijze. Het contract voor ontwerp, bouwen en onderhouden ( DBM, Design, Build & Maintain)  is anders dan de traditionele opdrachtgever-aannemersverhouding. Staedion geeft  algemene kaders waarbinnen het project uitgevoerd moet worden.

Samenwerking

De Tuinen van Morgenstond is een samenwerking tussen Loostad Vastgoedontwikkeling, IBB Kondor en Bouwbedrijf Ufkes. De drie partijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bouwen en het 20 jaar onderhouden van de sociale huurwoningen. Staedion vindt het belangrijk dat bewoners met een bescheiden inkomen comfortabel kunnen wonen.

Binnentuinen

Architect De Zwarte Hond heeft De Tuinen van Morgenstond ontworpen. Bijzonder aan het ontwerp zijn de vier binnentuinen. Twee van deze tuinen zijn exclusief voor de nieuwe bewoners, de andere twee tuinen zijn openbaar toegankelijk.

Projecten

Alle projecten
+