icon-arrow-right
HomeNieuws Bouw 11 MorgenWoningen Alphen aan den Rijn van start

Bouw 11 MorgenWoningen Alphen aan den Rijn van start

Actueel

Deze week is er gestart met de fundatie van 11 eengezinswoningen aan de Concertweg in Alphen aan den Rijn. De woningen worden gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Woonforte en zijn bestemd voor de sociale huur. De woningen zijn ontwikkeld volgens het duurzame MorgenWonen-concept van VolkerWessels en worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 overgedragen aan de nieuwe bewoners.

De nieuwe standaard

MorgenWonen van VolkerWessels is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. De woningen worden in de fabriek volledig voorbereid en op locatie geassembleerd. Constructie en techniek sluiten volledig op elkaar aan. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er snel gebouwd worden. Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd, onder ideale omstandigheden. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.

Duurzaamheid

Elke woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is een duurzame warmtepomp in plaats van een cv-ketel, die warmte uit de buitenlucht haalt. De woningen hebben geen gasaansluiting. De combinatie met de vloerverwarming biedt een comfortabel binnenklimaat. De woningen zijn energieneutraal: bij een gemiddeld energieverbruik zijn er geen energielasten en woont de bewoner duurzaam en kostenbesparend.  

+