icon-arrow-right
HomeNieuws Rijn­hart Wo­nen verrast buurt met kleinschalig bouwplan Brunelkamp

Rijn­hart Wo­nen verrast buurt met kleinschalig bouwplan Brunelkamp

Actueel

Buurtbewoners uit de wijk Voorhof in Leiderdorp reageren enthousiast op de bouwplannen van Rijnhart Wonen aan de Brunelkamp. De plannen zijn gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst die speciaal voor buurtbewoners is georganiseerd. “Het past perfect in onze buurt, we zijn er heel blij mee”, beaamt een omwonende.

Rijn­hart Wo­nen Brunelkamp

Op het terrein aan de Brunelkamp worden twaalf sociale huurwoningen gebouwd. Aannemer IBB Kondor en Rijnhart Wonen hebben vrijdag 29 januari de overeenkomst ondertekend. IBB start in april met de bouw van de eengezinswoningen. De woningen worden in sneltreinvaart gebouwd. Voor de zomer zullen de woningen bewoond zijn. Dit is mogelijk omdat veel elementen in de fabriek kant-en-klaar gemaakt worden. Per dag zullen de muren en het dak van één woning in elkaar gezet worden. Voor liefhebbers van de bouw zal dit een spectaculair gezicht zijn. De afbouw duurt vervolgens nog een paar maanden. IBB doet er alles aan om de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Het bouwverkeer rijdt via de Persant Snoepweg het bouwterrein op, zodat de buurt geen hinder heeft.

 

Met dit nieuwbouwproject levert Rijnhart Wonen een bijdrage aan de realisatie van het gewenste aantal sociale huurwoningen. De woningen vallen binnen de huurklasse middelduur. Het aantal parkeerplaatsen wordt nog in overleg met de gemeente bepaald.

 

Rijnhart Wonen heeft de grond van Gemiva-SVG Groep overgenomen. De bouwvergunning voor het oorspronkelijke plan is door Gemiva teruggetrokken. In ruil hiervoor creëert de woningcorporatie een kans voor Gemiva in het appartementencomplex ‘De Entree’. In het voormalig kantoorpand aan de Elisabethhof worden twintig woningen gerealiseerd voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Daarnaast worden er nog 33 appartementen gebouwd die voor de zomer verhuurd zullen worden via WoningNet.

 

Op deze pagina vindt u de meest recente ontwikkelingen over de Brunelkamp.

+