icon-arrow-right
HomeNieuws Bouwen zonder onrendabele top

Bouwen zonder onrendabele top

Actueel

Begin 2017 start IBB Kondor in de Haagse wijk Morgenstond met de bouw van 244 betaalbare huurwoningen zonder onrendabele top. Aan de Coevorden- en de Haveltestraat worden daarvoor zes gebouwen met 227 woningen gesloopt.

Coevordenstraat Tuinen van Morgenstond Artist Impression

Woningcorporatie Staedion wil sociale huurwoningen zonder onrendabele top laten ontwikkelen, realiseren en onderhouden. Loostad Vastgoedontwikkeling, IBB Kondor en Bouwmaatschappij Ufkes hebben in samenwerking met architect De Zwarte Hond en Mondria Advies met het plan ‘De Tuinen van Morgenstond’ de beste invulling gegeven aan deze opgave.

Geen onrendabele top
De woningen worden gebouwd zonder onrendabele top. Dit is onder andere mogelijk, omdat gekozen is voor woningen met een gemiddeld oppervlak van 60 vierkante meter en een kwalitatief goed afwerkingsniveau. Bewoners in Den Haag krijgen met dit plan dus toegang tot een kwalitatief hoogwaardige en betaalbare huurwoning.

Huidige bewoners
Op dit moment verhuizen de huidige bewoners met een voorrangsverklaring naar een andere passende woning. De verwachting is dat de gebouwen eind dit jaar leeg zijn. Staedion zal snel daarna starten met de sloop. De start van de bouw staat gepland voor begin 2017 en de de eerste blokken van de nieuwbouw zullen in 2018 worden opgeleverd.

Nieuwe manier van samenwerken
De ontwikkeling, realisatie en het meerjarig onderhoud voor de komende 20 jaar zijn aanbesteed via een Design Build Maintain-constructie (DBM). Met dit contract heeft Staedion een andere werkwijze voor ogen. Staedion is de regisseur die de kaders stelt en uitgaat van de expertise van Loostad. Niet alleen voor de ontwikkeling en de bouw, maar ook voor het onderhoud de komende jaren. 

Projecten

Alle projecten
+