icon-arrow-right
HomeNieuws Aannemingsovereenkomst ondertekend Museum De Lakenhal

Aannemingsovereenkomst ondertekend Museum De Lakenhal

Actueel

Onlangs hebben de gemeente Leiden en bouwcombinatie Nieuw Laecken de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de renovatie en uitbreiding van Museum De Lakenhal. De ondertekening vond plaats in het museum, dat inmiddels voor publiek gesloten is. Nieuw Laecken is een samenwerking tussen IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg Ameide. 

Museum De Lakenhal - Ondertekening contract Nieuw Laecken

Aanbesteding

In september heeft een Europese aanbesteding plaatsgevonden. Die is gewonnen door bouwcombinatie Nieuw Laecken. Daarbij werd niet alleen geselecteerd op prijs. Maar ook op de kwaliteit, de manier waarop Nieuw Laecken grip op het proces houdt, samen gaat werken met de gemeente en rekening met de omgeving houdt. Omdat de gemeenteraad extra geld voor dit project beschikbaar stelt, kan de aannemer in januari 2017 aan de slag. 

Planning

De ontruiming van Museum De Lakenhal is intussen in volle gang, zodat de bouw in januari 2017 kan starten. De werkzaamheden nemen naar verwachting ruim twee jaar in beslag. Het  is de bedoeling dat het museum in het voorjaar van 2019 de deuren weer voor het publiek opent.

Projecten

Alle projecten
+