icon-arrow-right

Bouw Informatie Management

Als IBB Kondor streven wij ernaar de beste bouwer van Nederland te worden. We denken meer dan ooit na over innovatie, samenwerking en kennisdeling met als doel tegen een lagere kostprijs meerwaarde te creëren voor onze opdrachtgevers.

Onze strategie hiervoor is ‘Operational Excellence’, wat betekent dat wij onze dagelijkse activiteiten voortdurend beter, slimmer, sneller en/ of goedkoper uitvoeren naar tevredenheid van onze klanten. Deze strategie geven wij onder andere inhoud door de implementatie van BIM, LEAN en Ketensamenwerking. Dit noemen wij ‘Samen Slimmer Bouwen’. Zo ontwikkelen en bouwen we met Bouw Informatie Management eerst een 'virtueel prototype', waarmee wij de productie van bouwelementen kunnen aansturen, die we vervolgens op locatie in elkaar zetten. Het prototype vormt dus uiteindelijk een 'digitale kopie van de werkelijkheid', die ook na de realisatie allerlei toepassingen kent tijdens gebruik, beheer en onderhoud van bouwwerken. Deze rijke, centrale informatiebron maakt het mogelijk om allerlei tijdrovende handmatige processen te automatiseren. In plaats van stapels tekeningen door te moeten spitten, maakt Bouw Informatie Management het mogelijk in één keer de relaties en samenhang van het bouwwerk te doorgronden. Met Bouw Informatie Management-tools is het veel eenvoudiger om de kwaliteit en samenhang van de modellen te analyseren en toetsen en zijn er koppelingen en integraties mogelijk met gegevens zoals kosten, tijd en specificaties en kan het virtuele bouwwerk in zijn omgeving geplaatst worden.

Onze ambitie

Onze doelstelling is duidelijk: 100% BIM. Alle projecten worden uitgevoerd met Bouw Informatie Management (BIM). Waarom? Met BIM kunnen we moderne bouwwerken leveren, in minder tijd, voor minder geld. Doordat we eerst virtueel bouwen, komen we op de bouwplaats niet voor verrassingen te staan. Bouw Informatie Management is dan ook een essentiële bouwsteen voor onze toekomst.

OpenBIM_Visual

OpenBIM

Als wij de beste bouwer van Nederland willen zijn, is het van belang dat wij met elke onderaannemer, partner en leverancier kunnen samenwerken. OpenBIM is bij uitstek de werkmethodiek die dit mogelijk maakt. Door het gebruik van OpenBIM kunnen wij software onafhankelijk met iedereen samenwerken; zo gaan we van losse documenten naar één slimme, integrale informatiebron. 

BIM model 6 woningen Sassenheim

Elk project in BIM

Elk project werken wij gedurende de voorbereiding uit in een BIM model. Waarom? Doordat we eerst virtueel bouwen, komen we op de bouwplaats niet voor verrassingen te staan. Benieuwd? Bekijk dan deze animatie!

 

 

+