HomeProjecten Smederij fase 3

Smederij fase 3

Amsterdam

IBB Kondor heeft De Smederij fase 3 op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord afgerond. De hoofdloods is herontwikkeld en gerenoveerd. Dit vormde het sluitstuk van het project. Deze in verval geraakte werkplaats is door de restauratie aan zijn derde leven begonnen. We hebben hem tegelijkertijd geschikt gemaakt voor het nieuwe werken. We hebben in deze fase ook nog de Timmerwerkplaats gerenoveerd. Hiermee is een uniek stukje industriële geschiedenis bewaard.

Constructie Smederij

De staalconstructie met vakwerkspanten en gevelvullingen van de Smederij is alleen gereinigd. We hebben wel een tweede draagconstructie met betonvloeren aangebracht. Daarnaast hebben we HSB-binnenspouwblad met aluminium vliesgevelkozijnen geplaatst. Hiermee voldoet het pand helemaal aan de bouwfysische eisen van nu.

BIM

Als onderdeel van de BIM-methodiek hebben wij bij aanvang van het project een 3D-scan gemaakt. Hierdoor sluit de engineering naadloos aan op het bestaande gebouw. Deze herontwikkeling heeft het BREEAM-label ‘GOOD’ gekregen.

Feiten

 • Opdrachtgever
  MediaWharf Monumenten bv
 • Architect
  Group A
 • Periode
  Juli 2013 - juni 2014
 • Oppervlakte
  4.650 m²
 • Rol IBB Kondor binnen het BIM-proces
  Coördinatie ontwerpfase; coördinatie engineeringsfase
 • BIM-producten
  Werktekeningen; productietekeningen; 3D-scan bestaande toestand; montageplan uit BIM-model
 • Coördinatiemodel bestaat uit:
  Aspectmodellen: IFC Architect, IFC Constructie Staal, IFC Constructie Beton, IFC Constructie Beton Holle wand, IFC Constructie Beton Vloer, IFC Constructie HSB, IFC Installatie, IFC Kozijnen en IFC Daken Ramen
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw
  Renovatie
  Gerealiseerd
  BIM
  Transformatie

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Gedeeltelijke oplevering Smederij fase 3

Actueel

Op 1 mei 2014 heeft er een deeloplevering plaats gevonden, het betreft de algemene ruimen en het kantoor voor Greenpeace.

Beelden eind maart Smederij Fase 3

Actueel

De Smederij Fase 3 begint nu echt vorm te krijgen, hier de beelden van Henk de Graaf.

+