HomeProjecten Overteylingen

Overteylingen

Sassenheim

IBB Kondor start binnenkort met de realisatie van 12 villa’s in Sassenheim. De villa's worden deels omsloten door het water van de Teylingervaart en liggen op slechts 500 meter afstand van het dorpscentrum. Het plangebied heeft de naam ‘Overteylingen’ meegekregen.

Overteylingen bestaat uit 4 vrijstaande villa’s en 8 twee-onder-een-kapvilla’s. De bouwstijl is een verfijnde respons met referenties naar de historische locatie. De villa’s zijn eigentijds, duurzaam, ruim en worden luxe afgewerkt. Daarnaast zijn de villa’s door de kopers naar eigen wens aan te passen door het ruime aanbod aan kopersopties.


De woningen zijn door IBB Kondor omgevormd tot het PlusWonen-concept. In een eerder stadium heeft de gemeente Teylingen een vergunning verleend voor de bouw van woningen waarin het gevelbeeld reeds was vastgelegd. Aan IBB Kondor de uitdaging om woningen te realiseren die zowel voldoen aan de vergunningseisen als de wensen van de betrokken partijen.

Naar verwachting wordt er eind 2017 gestart met de sloop van de bestaande bebouwing en het bouwrijp maken van het terrein, waarna er in het eerste kwartaal van 2018 gestart kan worden met de realisatie van de woningen. IBB Kondor is eveneens verantwoordelijk voor de inrichting van het openbaar gebied.

Feiten

 • Opdrachtgever
  Kondor Wessels Projecten
 • Architect
  Van Egmond Totaalarchitectuur
 • Constructeur
  Aveco de Bondt
 • Categorie
  Woningbouw
 • Status:
  In voorbereiding
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  In voorbereiding
  BIM
  PlusWonen
+