Home Nieuweroord

Nieuweroord

Vanaf medio 2018 wordt in het Leidse Bos van Bosman nieuwbouwproject Nieuweroord gerealiseerd. Het plan omvat 87 luxe appartementen, gelegen in de groene omgeving van het park.

Replica

In 1959 werd het monumentale landhuis Nieuweroord gesloopt, dat ooit op deze historische locatie aan de rand van de Leidse binnenstad stond. In het nieuwe projectplan wordt Nieuweroord in zijn oorspronkelijke vorm nagebouwd, waarna het ruimte biedt aan drie luxe appartementen. Daarnaast wordt het landhuis met twee vleugels aan weerzijden uitgebreid. Dankzij het vele glas dat in deze vleugels wordt verwerkt, lijken ze haast in het groen van het park op te gaan. De nieuwbouw biedt plaats aan 87 appartementen van 60 tot en met 200 m2, verdeeld over vier woonlagen. De replica van het vroegere landhuis wordt gebouwd bovenop een halfverdiepte parkeerkelder.

Bouwteam

IBB Kondor is als bouwteampartner betrokken bij de verdere uitwerking van het plan. Naar verwachting start de realisatie medio 2018 en volgt de eindoplevering in het najaar van 2019.

Feiten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Start verkoop Nieuweroord Leiden

Actueel

Op zaterdag 9 december is de verkoop van Nieuweroord te Leiden gestart. Tijdens een bijeenkomst in Museum Volkenkunde zijn de...

+