HomeProjecten De Tuinen van Morgenstond

De Tuinen van Morgenstond

Den Haag

In Den Haag gaat IBB Kondor de Tuinen van Morgenstond realiseren. De Tuinen van Morgenstond bestaat uit 243 sociale huurwoningen in de gelijknamige wijk Morgenstond. Daarnaast is IBB Kondor verantwoordelijk voor 20 jaar onderhoud van de woningen. Dit project is een samenwerking met Loostad Vastgoedontwikkeling en Bouwmaatschappij Ufkes (beiden VolkerWessels). De Haagse Woningcorporatie Staedion heeft de opdracht verstrekt.

De woningen liggen aan de Coevorden- en de Haveltestraat. Het stedenbouwkundig plan voorziet in vijf blokken van vier hoog, heeft een integrale aanpak als basis en wil exploitatiekosten voorkomen. Daardoor hebben de woningen geen onrendabele top en krijgen de inwoners van Den Haag toegang tot nog meer betaalbare huurwoningen. De appartementen hebben allen een oppervlakte van 60 m² en zijn door de zorgvuldig gekozen detaillering en materialen van hoge kwaliteit. 

Sloopwerkzaamheden

IBB Kondor start eerst met het slopen van de huidige bebouwing van 227 woningen. Daarmee beginnen we op het moment dat de bewoners naar passende woningen verhuisd zijn. Medio 2017 wordt er gestart met de bouw. De oplevering van de eerste blokken staat gepland voor eind 2018.

Uitvraag

Staedion heeft de uitvraag  voor de herontwikkeling gedaan. Daarbij ging het om het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van sociale huurwoningen, zonder onrendabele top. Samen met Loostad en Ufkes hebben we het plan De Tuinen van Morgenstond gemaakt. We hebben hierin samengewerkt met architect De Zwarte Hond en Mondria Advies.

Feiten

 • Opdrachtgever
  Staedion
 • Architect
  De Zwarte Hond
 • Adviseur
  Mondria
 • Uitvoering
  IBB Kondor
 • Rol IBB Kondor binnen het BIM-proces
  Coördinatie ontwerpfase
  coördinatie engineeringsfase
 • Status
  In voorbereiding
 • BIM-producten
  Omgevingsmodel; massa-model; productietekeningen
 • Coördinatiemodel bestaat uit:
  Aspectmodellen: IFC Architect, IFC Constructie, IFC MassaStudie en IFC Ruimten
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  In voorbereiding
  BIM
  Utilitaire woningbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Contract 244 woningen Den Haag getekend

Actueel

Tijdens de Provada is de DBM-overeenkomst tussen Loostad (werkmaatschappij van VolkerWessels) en de Haagse...

Gerelateerde informatie

+