HomeProjecten De Generaal - Rijswijk

De Generaal - Rijswijk

IBB Kondor realiseert in opdracht van Aertgeerts BV de transformatie van een voormalig belastingkantoor naar een woongebouw met circa 200 appartementen en een commerciële plint. Het nieuwe woongebouw omvat 80 koopappartementen  en 120 huurappartementen die door Delta Lloyd Vastgoed zijn afgenomen.

De Generaal telt 17 bouwlagen met twee- en driekamerappartementen. De appartementen variëren in oppervlakte tussen de 70 en 100 . In de bestaande kelder worden individuele bergingen en een collectieve fietsenstalling gerealiseerd.  

'In de Bogaard'

Het voormalige belastingkantoor is gelegen nabij het winkelcentrum ‘In de Boogaard’ in de Plaspoelpolder te Rijswijk. De transformatie van De Generaal is de eerste stap in de vernieuwing van deze wijk.

Planning

De bestaande gevel wordt volledig gestript waarna de nieuwe gevel +/- 3 meter buiten de bestaande wordt geplaatst. Hiermee is een efficiënte plattegrond met courante appartementen gerealiseerd. De woningen zijn all-electric, waarbij het verwarmingssysteem is gebaseerd op grondgebonden warmtepompen met vloerverwarming en de mogelijkheid tot koeling.

 

De transformatie van het voormalige belastingkantoor is gestart in het najaar van 2017. De werkzaamheden nemen naar verwachting 18 maanden in beslag.

Feiten

+