Home De Generaal - Rijswijk

De Generaal - Rijswijk

IBB Kondor realiseert in opdracht van Aertgeerts BV de transformatie van een voormalig belastingkantoor naar een woongebouw met circa 200 appartementen en een commerciële plint. Het nieuwe woongebouw omvat 80 koopappartementen en 120 huurappartementen die door Delta Lloyd Vastgoed worden afgenomen.

De Generaal telt 17 bouwlagen.  De twee- en driekamerappartementen variëren in oppervlakte tussen de 70 en 100 . In de bestaande kelder worden individuele bergingen en een collectieve fietsenstalling gerealiseerd.  

Het voormalige belastingkantoor is gelegen nabij het winkelcentrum ‘In de Boogaard’ in de Plaspoelpolder te Rijswijk. Deze transformatie is de eerste stap in de vernieuwing van deze wijk De bestaande gevel wordt volledig gestript waarna de nieuwe gevel +/- 3 meter buiten de bestaande wordt geplaatst. Hiermee is een efficiënte plattegrond met courante appartementen gerealiseerd. De woningen zijn all-electric, waarbij het verwarmingssysteem is gebaseerd op grondgebonden warmtepompen met vloerverwarming en de mogelijkheid tot koeling.

Planning

De realisatie van De Generaal is in het najaar van 2017 gestart. De werkzaamheden nemen zijn naar verwachting medio 2019 afgerond. 

Feiten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Wethouders geven aftrap voor verbouwing De Generaal

Actueel

Wethouders Ronald van der Meij en René van Hemert hebben op dinsdag 31 oktober de officiële starthandeling voor de...

+