50kV

Leiden

IBB Kondor start binnenkort met de transformatie van het voormalige schakel- en transformatorstation van de Stedelijke Licht Fabrieken te Leiden. In het pand, dat de naam 50kV draagt, worden 30 moderne lofts gerealiseerd.

In opdracht van AmerHill heeft PBV architecten het interieur van 50kV vertaald naar een eigentijdse woonomgeving. De lofts bestaan uit drie woonlagen en een dakterras. Daarnaast beschikken ze over een eigen parkeerplaats in het souterrain. De sfeervolle, centrale lounge van 50kV wordt voorzien van een fitnessruimte.

Het gebouw heeft een rechthoekige vorm van 73 meter lang,  bijna 17 meter breed en 9 meter hoog vanaf het maaiveld. Het pand is in 1962 en 1965 in de lengte verbouwd naar het originele ontwerp van architect George Hammerpagt. 50kV is een monumentaal pand onder toezicht van monumentenzorg.

Naar verwachting start de transformatie in november 2017 en neemt de bouw ongeveer een kalenderjaar in beslag.

Feiten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Inzet 3D-scan bij 50kV Leiden

Actueel

IBB Kondor start binnenkort met de transformatie van 50kV te Leiden. In het voormalige schakel- en transformatorstation van de...

Verkoop lofts gestart in 50kV gebouw Leiden

Actueel

Onlangs is de verkoop gestart van 30 lofts in het 50kV gebouw in Leiden. De verkoopmanifestatie vond in het pand zelf plaats....

+