HomeOnze werkwijzeDuurzaamheid

Duurzaamheid

Onze samenleving krijgt steeds groenere genen. Duurzaamheid is dan ook niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook binnen de bouwsector ligt de focus meer dan ooit op aspecten als het gebruik van duurzame materialen, bouwmethoden en energiegebruik in de gebruiksfase.

IBB Kondor heeft veel ervaring opgedaan bij de uitvoering van duurzame projecten, zowel in de utiliteitsbouw als de woningbouw. Zo zijn we onder andere betrokken bij de realisatie van duurzame kantoorgebouwen op Park 20 | 20 te Hoofddorp, waar we samen werken met Cradle to Cradle grondlegger William McDonough. Bovendien hebben we ruime ervaring met internationale duurzaamheidslabels zoals BREEAM. Wanneer het gaat om woningbouw passen wij waar mogelijk de duurzame woningconcepten van VolkerWessels (PlusWonen, MorgenWonen en ZuiverWonen).

Onze ambitie is het bijdragen aan levenskwaliteit. Als we het hebben over een woning, hebben we het niet over vier muren, een raam en een dak. We hebben het over een fijne, liefst duurzame plek waar het prettig wonen is. Woningen, appartementen, utiliteitsbouw: alles wat wij creëren draagt iets wezenlijks bij aan de samenleving.

Wij denken graag mee met onze opdrachtgevers op het gebied van duurzame optimalisaties. We maken het verschil door de inbreng van onze expertise op het gebied van techniek, logistiek, prijsvorming en veiligheid. Samen bouwen wij aan een betere levenskwaliteit.

+