HomeOnze werkwijzeDuurzaamheid

Duurzaamheid

Onze samenleving krijgt steeds ‘groenere genen’. Duurzaamheid is dan ook niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook binnen de bouwsector ligt de focus meer dan ooit op aspecten als het gebruik van duurzame materialen, bouwmethoden en energiegebruik in de gebruiksfase.

IBB Kondor heeft veel ervaring opgedaan bij de uitvoering van diverse duurzame projecten, zowel in de utiliteits- als woningbouw. Zo is IBB Kondor onder andere betrokken bij  de realisatie van duurzame kantoorgebouwen op bijvoorbeeld Park 20|20 te Hoofddorp. Hier werken we onder andere samen met Cradle to Cradle geestesvader William McDonough. Bovendien wordt er gewerkt met internationale duurzaamheidslabels zoals BREEAM. Wanneer het gaat om woningbouw maakt IBB Kondor waar mogelijk gebruik van de duurzame woningconcepten van VolkerWessels (PlusWonen, MorgenWonen en ZuiverWonen).

Levenskwaliteit

Onze ambitie is het creëren van levenskwaliteit. Levenskwaliteit raakt iedereen. Als we het hebben over een huis, hebben we het niet over vier muren, een paar ramen en een dak, maar over een behaaglijke en liefst duurzame plek waar het prettig wonen is.  Woningen, appartementen, utiliteitsbouw, alles wat wij creëren draagt iets wezenlijks bij aan de samenleving. Dat vatten wij samen onder de noemer levenskwaliteit.

Daarnaast denken wij graag met onze opdrachtgevers mee op zoek naar duurzame optimalisaties. Zo maken wij het verschil door de inbreng van onze expertise op het gebied van techniek, logistiek, prijsvorming en veiligheid: Samen streven wij naar een betere levenskwaliteit!

+