BIM

BIM (Building Information Modeling) is binnen IBB Kondor meer dan alleen driedimensionaal modelleren. Wij zien BIM als een integrale, vernieuwende manier van ontwikkelen en realiseren.

Deze manier van organiseren heeft invloed op zowel de bedrijfsorganisatie als de projectorganisatie en zorgt voor een efficiëntere en effectievere werkwijze. BIM zorgt voor een betere samenwerking omdat het vraagt om afstemming: ketenpartners (constructeurs, toeleveranciers, etc) worden in een vroeg stadium verbonden aan het project.

Zo wordt al snel in het proces een hoog engineeringsniveau behaald. Om deze aanpak van ketenintegratie te faciliteren wordt een plan driedimensionaal uitgewerkt en worden de ketenpartners al in de eerste fases bij de plannen betrokken. Door deze samenwerking zijn wij in staat om sneller te ontwikkelen en de faalkosten aanzienlijk te reduceren.

BIM ALS STANDAARD WERKMETHODIEK

 

Onderstaand vindt  u een selectie van de door ons in BIM uitgewerkte projecten. Wij streven ernaar om vanaf 2018 alle projecten in BIM uit te voeren; IBB Kondor is volop in beweging!

Projecten

Alle projecten
+